dinsdag 29 september 2009

Afkicken!

Het gebrek aan vlees begint zijn tol te eisen...
Het meeste dat je hier vindt is vegetarisch en het is best wel lekker als ze niet overdrijven met de chilli, maar ik ben een vleeseter.
Kip vind je hier met de kilo. Maar dan spreek ik niet van mooi voorverpakte kippefilets uit de Delhaize.. nee, je krijgt een kieken mee dat geen kop en geen pluimen meer heeft, maar daar stopt het dan ook. Als je het heel lief vraagt en ze zijn goedgezind willen ze de ingewanden er ook nog wel uithalen en ze zelfs in stukken snijden (wat best wel handig is gezien we geen deftig groot mes hebben in onze zielige aiesec keuken), maar dan heb je heel veel geluk. Dan is het zoals poel fricase maken. Kieken koken en dan beginnen de stukjes vlees eraf halen. Helaas wegen de kiekes hier de helft van wat ze in België wegen..
Maar soit, ze zijn ok van kwaliteit en smaken goed dus op dat vlak hoeven we niet te veel te klagen.
Helaas... rood vlees... onvindbaar. Enfin, onvindbaar, je vindt het wel, maar je betaalt je blauw. Ironisch niet, blauw betalen voor rood vlees... Koe mogen we niet eten, tenzij we naar de moslimbuurten gaan, maar daar gaan we liever niet heen en varkensvlees moet je hier al helemaal niet kopen want dat wordt hier heel slecht klaargemaakt en bereid. Alhoewel, als je met spoed wilt gerepatrieerd worden kan je dat natuurlijk wel doen. Je zal snel terug in België zijn met de zwaarste voedselvergiftiging die ze hier ooit gezien hebben. We zullen dus maar verder afkicken tot we volledig uit gedetoxt zijn om dan zo ziek als een hond te wezen eens terug in België en we die eerste prachtig rode steak gegeten hebben.

Ik heb net op het vtm nieuws gezien dat de Dansaertstraat onder water stond omdat er een leiding gebarsten is. De ironie... we zitten hier constant zonder water. Stuur maar op mensen! De laatste week en half is het erg met de elektriciteit en geen elektriciteit betekent helaas ook geen water gezien de waterpomp op... ja, je raadt het al, elektriciteit werkt.. :s We hebben een panne van 20u achter de rug. Vandaag was het drie uur, vijf minuten elektriciteit, een uur en half zonder, tien minuten elektriciteit en weer twee uur zonder. Bah de elektriciteitsproblemen in België! Luxeproblemen! In mijn 24 jaar heb ik mss 5 blackouts meegemaakt in België. Ik zit hier nu drie weken en half en heb er al 7 mee. En ze zijn hier serieus hoor, niet een onozele plon die springt of een uurtje geen elektriciteit omdat de distributiekast ontploft. Nee, we hebben hier pannes zoals je van zijn leven nog nooit gezien hebt. En nooit wilt zien ook niet. En je ziet al zowieso niet veel met de smog die hier hangt en om 19u is het hier stikdonker. Lang leve het continue stromend water en elektriciteitsnet van België!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten